Welkom

NIEUWS !

Vereniging is voor onbepaalde duur gesloten.


We heten je van harte welkom op de site van Kiryoku Karate Dojo te Essen. We beoefenen karate in een vriendschappelijke sfeer met een gezonde prestatiedrang. Iedereen is welkom vanaf 7 jaar. In ons lessysteem zit een opbouw, die door iedereen vrij gemakkelijk kan worden gevolgd. Iedereen traint volgens zijn of haar mogelijkheden. Daarom is karate zeer toegankelijk voor mensen die nog nooit aan sport gedaan hebben of voor wie het al wat jaren geleden is. Mensen die op een meer gevorderde leeftijd de zwarte gordel behalen is geen uitzondering. Een goede inzet en goed humeur zijn het belangrijkst om deze sport te beoefenen.

IMG_4224

Wij beoefenen de Shotokan Stijl volgens SKIF (Hirokazu Kanazawa). Deze stijl kenmerkt zich door de rechtlijnige verplaatsingen, krachtige bewegingen en diepe standen. SKIF heeft een duidelijk programma opgesteld dat over heel de wereld identiek is. Door het volgen van dit programma beschikt de karateka na enkele jaren over een uitgebreide waaier van karatetechnieken. Twee maal per jaar (mei en november) bieden we de mogelijkheid om via een examen uw graad te verhogen.

kiryokulogo2018We bezoeken regelmatig stages gegeven door Japanse lesgevers. Dit om de kwaliteit van onze dojo permanent te verbeteren. Bij Kiryoku Karate Dojo te Essen worden de lessen gegeven door Johnny Wouters (5┬░Dan SKIF). Een door Bloso gediplomeerd lesgever met meer dan 30 jaar karate-ervaring waarvan 20 jaar als lesgever. Hij wordt hierin bijgestaan door enkele zwarte gordels die hun opleiding genoten bij Shotokan Karate-Do International Federation (SKIF).

Er is mogelijkheid om deel te nemen aan karatewedstrijden. Deze wedstrijden verlopen onder toezicht van ervaren scheidsrechters welke waken over het naleven van de strenge wedstrijdreglementen. Deze reglementen garanderen het veilig verloop van de wedstrijd. Deelname aan wedstrijden is echter niet verplicht.

skifbelgium

topSKIF