Nieuws

23/11/2019 Icho Cup te Ternat.

Dit keer met een kleine delegatie naar Ternat. Kevin, Leander en Victor. Leander geraakte in de tweede ronde. Kata’s verbeteren elke wedstrijd. Gewoon blijven doorwerken. Kevin jammer genoeg uitgeschakeld in de eerste ronde. Victor vervolgens draaide een prachtig tornooi. Hij geraakte na 2 voorrondes bij de laatste 4. Hier lukte het hem een eerste plaats binnen te slepen met de Kata Gojushiho Dai. In de namiddag hadden we 1 deelnemer op het onderdeel kumite. Na 2 gewonnen voorrondes verloor Victor de finale. Resultaat dus een verdiende tweede plaats.

09/11/2019 Stage Nobuaki Kanazawa te Wavre.

Met 5 karateka’s waren we present op deze stage. Gerwin, Victor, Jochem, Nicolas en Johnny. Om en bij de 250 deelnemers genoten weer van een leerrijke stage. Na afloop was er de diploma uitreiking voor de mensen die het afgelopen jaar een danexamen succesvol hebben afgelegd. Voor Kiryoku namen volgende mensen een diploma in ontvangst: Jochem 1ste Dan, Victor 1ste Dan, Gerwin 2de Dan en Johnny 5de Dan.

13/10/2019 Chikara Cup te Hamme.

Op zondag 13 oktober hebben we deelgenomen aan de Chikara Cup. 7 karateka’s van onze dojo hebben deelgenomen. Over het onderdeel kata kan ik kort zijn. Niemand geraakte voorbij de tweede ronde. Hier moet er geschakeld worden. Meer inzet tijdens de training. Werken aan de opmerkingen tot verbetering. Positieve noot is dat Victor nipt verloor tegen de latere winnaar die in een hogere leeftijdscategorie uitkomt. Hij kreeg hiervoor van verschillende “kenners” lof toegezwaaid.

Victor Timmer – tweede plaats kumite

In de namiddag hadden we twee deelnemers voor het kumite. Eerst Tim die zijn eerste partij knap won. In de tweede ronde kwam hij uit tegen de latere winnaar. Tweede deelnemer was Victor. Na twee gewonnen partijen stond hij in de finale. Victor kiest altijd resoluut voor de aanval. Tegen een countervechter komt hij hierdoor meermaals in de problemen. Ook nu weer met een 3-1 verlies. Knappe tweede plaats. Proficiat !

15-21/07/2019 Wereldkampioenschappen in Tsjechië.

Op het WK heeft Victor Timmer een derde plaats gehaald samen met Keno (uit Niel) en Maxime (uit Waremme) op het onderdeel Teamkumite. De Belgische delegatie behaalde 10 podiumplaatsen en eindigde op de 5de plaats in het landenklassement.

05-07/07/2019 Summercamp in Bütgenbach.

Dit jaar waren we met 12 karateka’s present op het summercamp van onze federatie. Deze stond dit jaar onder leiding van: Manabu Murakami, Daizo Kanazawa en Stephane Castrique. Johnny Sensei heeft met succes het Godan examen (5de Dan) afgelegd voor Murakami Sensei. Oss !!

19/05/2019 Shodan (1ste dan) examen te Mortsel.

Met fierheid mogen we zeggen dat Victor en Jochem geslaagd zijn voor hun zwarte gordel. Proficiat heren. !!

05/05/2019 Rupelcup te Niel.

Op de Rupel Cup in Niel hebben we 3 keer een derde plaats behaald in het onderdeel Kata. Nicolas, Sardar en Victor waren de gelukkigen. Oss !!

01/03/2019 Training Tanaka Sensei in Essen.

Op vrijdag 1 maart was Tanaka Sensei bij ons te gast. Voor deze keer waren de groepen anders ingedeeld. Eerst kwamen de gekleurde kyugraden aan bod. Hier was het voornamelijk Heian training en kihon ippon kumite. Het tweede uur was gereserveerd voor bruin en zwart. Hier veel aandacht voor jiyu ippon kumite en kata gojushihodai. Oss !!

19-20/01/2019 Stage Yuki Abe in Wavre en Mortsel.

Deze 2 dagen was onze dojo vertegenwoordigd in Wavre en Mortsel. Zaterdag in Wavre lag de nadruk op het juiste gebruik van je heupen, vlot verplaatsen en het draaien in de Kata jion. Zondag na een kleine herhaling van zaterdag ging de aandacht naar de kata unsu. Yuki Abe sensei is 6de Dan JKF, voormalig katakampioene en momenteel wereldscheidsrechter WKF. Na dit weekend reisde ze rechtstreeks door naar Parijs om op de “Open Franse Karatekampioenschappen” te arbitreren.

16/12/2018 Poseidon Cup in Woluwe.

IMG_3531

Jammer dat deze wedstrijd altijd in het schoolexamen valt. Zo konden we maar 6 deelnemers afvaardigen. Leander, Lotte, Helena, Josephine, Victor en Kitty waren van de partij. We hadden deze keer ook een gelegenheids katateam op poten gezet. In de voormiddag lukte het ons niet om potten te breken. Enkele fouten werden gemaakt in de uitvoering en de Kime was ook niet altijd terug te vinden. Maar ook van je fouten leer je.

Aan onze kumitemensen om het nog wat recht te trekken. Victor wist de tweede plaats in de wacht te slepen. Kitty veroverde de eerste plaats door een foutloos parcours af te leggen. 3 partijen gewonnen met 3-0. Proficiat.

30/11/2018 Kyu examen te Essen.

Alle 29 deelnemers geslaagd voor het kyuexamen. Oss en proficiat !!

24/11/2018 Examen 1ste kyu te Mortsel.

IMG_3479.jpg

Victor geslaagd voor 1ste kyu. Een knap examen van deze gemotiveerde karateka. De voorbereiding voor het Shodan examen kan vanaf nu beginnen. Oss en proficiat !!

17/11/2018 Icho Cup in Dilbeek.

IMG_3467

Helena, Louis, Lotte, Tim, Josephine, Kitty, Victor, Leander en een katateam waren de deelnemers. In de voormiddag behaalden Kitty, Victor en het katateam een derde plaats. In de namiddag op het onderdeel kumite behaalde Kitty de 2de plaats en Victor de 3de plaats. Allen weer goed je best gedaan en merci aan de meegereisde supporters. Oss !

16/11/2018 Dojo training Stephane Castrique te Essen.

fullsizeoutput_474

Op deze vrijdag was Stephane Sensei bij ons te gast. Het eerste uur was basiskarate voor de kinderen. Een groot stuk van de training was er aandacht voor de Kata “Heian sandan”. Het tweede lesuur begonnen we met een kihonvorm naar verschillende richtingen. Kata “Gojushiho Dai” kwam aan bod en we sloten af met verschillende kumitecombinaties. Een stevige training zoals we van hem gewend zijn. Sensei merkte nog op dat het niveau en de inzet zichtbaar verbeterd zijn tov. zijn vorig bezoek. Oss !

11/11/2018 Stage Nobuaki Kanazawa + hoger Danexamen te Mortsel.

groep kancho nov 2018

In het weekend van 11 November was Nobuaki Kanazawa Kancho (8ste Dan) in België. Zaterdagochtend was er eerst het hoger Danexamen in de Honbu Dojo. Een 20 tal kandidaten legde hun test af voor 2de tot 6de Dan. Kitty en Gerwin waren de kandidaten voor onze dojo. Ze behaalden hun 2de Dan. Proficiat.

In de namiddag was er een stage met Kancho in Satori Kwai Mortsel voor bruine en zwarte gordels. De naar schatting 120 karateka’s kregen weer top SKIF karate voorgeschoteld. Een 6 tal karateka’s van onze dojo waren present. Oss !!

07/10/2018 Chikara Cup te Hamme.

IMG_20181007_093925

Boven de deelnemers aan de Chikara Cup. De behaalde resultaten waren:

Kitty 2de plaats kumite. Tim, Kitty en Team een 3de plaats Kata. Proficiat !!

06-08/07/2018 – 3de European technical seminar in Bütgenbach.

36822040_2216621085015133_1922125322409476096_o

25/05/2018 Kyu examen te Essen.

Proficiat iedereen !!

ex 25052018
ex25052018

28/04/2018 Examen 1ste kyu te Mortsel.

nicolas en jochem

Op zaterdag 28/04 hebben Jochem en Nicolas het examen 1ste kyu met succes afgelegd. Proficiat heren. Oss !

23/03/2018 Tanaka Sensei in Essen.

Het was na 2015 de tweede keer dat Tanaka Sensei onze dojo bezocht. Bij de jeugd was er veel aandacht voor het gebruik van de juiste ademhaling, lichaamshouding en Kime tijdens de uitvoering. Heian shodan en nidan. Gohon en sanbon kumite. Het tweede uur een gevarieerde kihon met basic combinaties. Heian nidan en jion kata. Als afsluiter gyaku tsuki training. De tijd vloog voorbij. Na de training nog wat gaan eten. Een geslaagde editie. Bedankt aan alle aanwezigen en tot devolgende. Oss !!

11/03/2018 Stage Tanaka, Racca en Castrique te Mortsel.

All-focus

Deelnemers voor onze dojo waren Kitty, Boris, Gerwin, Louis, Josephine, Tim en Victor. De stage stond onder leiding van Shinji Tanaka (SKIF Japan), Toni Racca (SKIF Zwitserland) en Stephane Castrique (SKIF België). Gerwin omschreef de stage als volgt:

Prima stage.

Eerste deel met Sensei Racca: Kihon en partneroefeningen.  Extra aandacht voor snelheid (geen overbodige bewegingen).  Prima lesgever! Deel twee met Sensei Stephane: goede les voor de nidan-liefhebbers met o.a. fudo-dachi oefeningen en een paar jiyu ippon-kumite nummers in detail. Deel drie met Sensei Tanaka: een reeks kihon-bewegingen in telkens andere standen.  Nadien nog (in snel tempo weliswaar) de kata’s Chinte en Meikyo. Moe maar voldaan. Oss !

18/02/2018 Belgisch kampioenschap in Edegem.

fullsizeoutput_149
  • Kata

Voor onze dojo waren er 12 deelnemers ingeschreven op het kampioenschap met om en bij de 300 deelnemers. In de voormiddag het gebruikelijke onderdeel Kata. Aleksandr, Lotte, Seppe en Sergei kwamen uit in een poule van 43 deelnemers. Spijtig maar niemand wist tot de tweede ronde door te dringen. Hier is de boodschap om beter arbeid te verrichten tijdens de trainingen. Luisteren naar de tips en ze ook effectief toepassen. Vervolgens Helena die wist tot de laatste 8 door te dringen (van 19) en laat een duidelijke groei zien. Louis, Josephine en Tim kwamen uit in een poule van 28 deelnemers. Tim uitgeschakeld in de eerste ronde en Louis in de derde ronde. Beiden maken nog altijd progressie dus doe zo verder. Josephine wist tot de finaleronde door te dringen. In deze finale behaalde ze de derde plaats. Boris overleefde helaas de eerste rond niet. Energie beter verdelen over de hele Kata zou ik denken. Victor wist tot de laatste 4 door te stoten. Hier behaalde hij een derde plaats maar ik weet dat er met zijn talent en inzet nog meer podia zullen volgen. Kitty en Britt waren in de eerste ronde uitgeschakeld. Als laatste kwamen onze twee katateams in actie. In een groep van 9 teams behaalden Josephine, Louis en Tim de derde plaats. Het andere team (Seppe, Helena en Lotte) behaalde de achtste plaats maar dit was nog maar hun eerste optreden samen.

fullsizeoutput_14b
  • Kumite

Onze eerste deelnemers waren Tim, Louis en Boris. Tim haalde de tweede ronde en de andere twee waren in de eerste ronde uitgeschakeld. Dan Victor die de eerste ronde was vrij geloot, verloor zijn eerste partij. Herkansing in de partij om de derde plaats welke hij won. Als laatste kwam Kitty in actie. Nu was zij het die in de eerste ronde  een 0-2 achterstand kon ombuigen naar een 3-2 winst. Hierdoor volgde de mentale klik. Tweede ronde een 3-0 overwinning en vervolgens in de finale een 3-1 overwinning. Eindelijk kan ze zich Belgisch kampioen kumite SKIF Belgium noemen.

Besluit: 1x goud en 4x brons. Proficiat aan de deelnemers en supporters bedankt voor de steun. Oss !

03/02/2018 Stage in Dison.

27503487_1751005234960539_4467325490858366513_o

Deze stage was een initiatief van Karate-Do Dison. Uitgenodigde lesgevers waren Stephane Castrique 6de Dan en Yvan De Windt 6de Dan. Voor onze dojo waren Jochem, Thibault, Victor en Johnny aanwezig. Weer een leerrijke stage met vele aspecten van het SKIF karate. Oss !!

13/01/2018 Nieuwjaarsstage te Mortsel.

nieuwjaarsstage2018

De nieuwjaarsstage van de federatie stond onder leiding van 3 instructeurs. Biagio Ridolfo 7de Dan, Stephane Castrique 6de Dan en Yvan De Windt 6de Dan. Voor onze dojo hebben Britt, Fien, Louis, Gerwin en Johnny deelgenomen. Eerste deel was een gezamenlijke kihon gegeven door Stephane sensei. Hier de nadruk dat we ten alle tijden ons basiskarate moeten blijven onderhouden. Het tweede deel hebben we de Kata bassai sho gezien. Dit stuk stond onder leiding van Yvan sensei. Tot slot werden er nog wat bunkai vormen ingeoefend samen met Biagio sensei. Een leerrijke opener voor weer een boeiend karatejaar. Oss !

17/12/2017 Poseidon cup te Woluwe.

We hadden drie deelnemers voor dit evenement. Helena, Josephine en Kitty. Helena moest eerst op de vloer in het onderdeel Kata. Ze bereikte hier de tweede ronde. Elke wedstrijd gaat ze een stap vooruit. Josephine kwam terecht in een groep van 32 deelnemers. Ze wist hier tot de laatste 4 door te stoten. In de finaleronde moest ze vrede nemen met de vierde plaats. Als laatste Kitty. Zij behaalde een derde plaats.

In de namiddag het onderdeel kumite. Enkel Kitty was hiervoor ingeschreven. Na een spannende partij in de voorronde wist ze tot de finale door te dringen. Hierin kwam ze terug gelijk na een achterstand tot 2-2. Na een keer yogai te veel (buiten de mat stappen). Kreeg ze hier het verliezend punt tegen. Daar ze vorige keer nog kansloos was tegen deze  tegenstandster wist ze zich nu toch op gelijke hoogte te vechten.  Iedereen proficiat. Volgende afspraak het BK eind februari in Edegem. Oss !

17/11/2017 Kyu examen.

Alle deelnemers geslaagd. Proficiat !!

11/11/2017 Icho Cup te Dilbeek.

1

Op deze zaterdag hebben we met 8 karatekas deelgenomen aan de Icho Cup. In de voormiddag op het onderdeel kata behaalde ons team de derde plaats en Victor de tweede. In de namiddag op het onderdeel kumite lukte het Victor om tot de finale door te dringen. Hierin verloor hij spijtig genoeg maar hierdoor toch een tweede plaats. Allen weer proficiat en doe zo verder. Oss !!

22/10/2017 Stage Nobuaki Kanazawa te Mortsel.

kanazawa 10 2017

Op deze zondag hadden Natan, Kitty, Britt en Johnny het genoegen deze stage bij te wonen. Plaats van afspraak was de Satori Kwai Dojo. Het waren weer heel dynamische trainingen zoals we van onze Kancho gewoon zijn. Eerste deel bestond uit basis kihon met aandacht voor de verschillende details. Na een kleine pauze kregen we een hele reeks met jiyu ippon kumite voorgeschoteld. Deze kumitevormen werden dan in een uitgebreider gevecht gegoten. Verschillende aanvallen met respectievelijke afweren werden ingeoefend. Als afsluiter de kata Niju Hachi Ho. Britt mocht na afloop haar Dan diploma in ontvangst nemen welke ze in mei dit jaar had behaald.

01/10/2017 Chikara Cup in Hamme.

IMG_2391

Met 14 deelnemers trokken we naar Hamme. Voor 6 karateka’s was het hun eerste wedstrijd. Te veel deelnemers lagen er in de eerste ronde al uit. Dit is direct een alarmbel dat we in de trainingen van de jeugd iets moeten bijsturen. Bij de meer ervaren wedstrijdkarateka’s behaalden Tim en Louis net niet de finaleronde. Meer succes hadden we met Victor. Hij behaalde in een groep van 8 de eerste plaats. Spijtig dat ons team ook net de finaleronde moest missen.

In de namiddag kumite. Louis en Victor hebben hier weer wat ervaring kunnen opdoen. Kitty tenslotte wist zich na enkele gewonnen partijen in de finale te vechten. Na een 2-0 voorsprong uit handen te geven verliest ze hier met 2-3. Iedereen goed z’n best gedaan maar zoals ik wel eens zeg op training: “Podiumplaatsen verdien je tijdens de trainingen”. Volgende afspraak de Icho Cup in Ternat.

7-9/07/2017 Summercamp in Bütgenbach.

IMG_2118

Dit jaar hebben Gerwin, Natan, Kitty, Britt, Victor, Boris en Johnny deelgenomen aan de zomerstage. Naast Murakami Shihan, de vaste lesgever op deze stage, was ook Suzuki Sensei meegekomen uit Japan. Weer de vertrouwelijke mix van kihon, kata en kumite verdeeld over 3 dagen. Iedereen heeft weer vanalles bijgeleerd en zich volop geamuseerd. Oss !

09/06/2017 Sportlaureaten Essen.

18951423_1761493753862100_4401706316339959124_n

Voor de tweede maal op rij hadden enkele leden het genoegen om door de gemeente Essen in de bloemetjes gezet te worden. Dit door de resultaten op het Belgisch kampioenschap van 12 maart jongstleden. Pieter-Jan, Victor en het teamkata (Fien, Louis en Tim) waren de laureaten. Proficiat. Enkele foto’s in het fotoalbum van deze site.

12/05/2017 Kyu-examen in Essen.

16996139_1251892511576453_462722405047912902_n
18342091_1251892691576435_2885738396050302228_n

Alle deelnemers geslaagd. Proficiat !!!!

07/05/2017 Dan-examen in Honbu Dojo te Mortsel.

IMG_2039

Bij deze hebben we het genoegen te melden dat Britt geslaagd is voor haar zwarte band examen. Shodan Shotokan Karate-Do International Federation. Oss en proficiat !

12/03/2017 Belgisch kampioenschap SKIF België te Edegem.

IMG_1840

Op het BK hadden we 11 deelnemers. Toen we aankwamen wisten we al dat het niet simpel zou zijn. Bijna alle SKIF Belgium dojos waren aanwezig en de tatami stond dan ook goed gevuld bij het afgroeten. Als eerste kwam Josephine in actie. Ze wist in een groep van 12 door te dringen in de finale. Hier moest ze met twee tiende punt de duimen leggen en behaalde ze de vierde plaats. Dan een groep met 27 deelnemers met daaronder vier van ons. Tim, Merel en Boris werden in de tweede ronde uitgeschakeld. Louis haalde net geen finale ronde en strandde in de derde ronde. Nicolas vervolgens kon zich in een groep van 7 niet bij de laatste 4 zetten. Victor moest het opnemen tegen 12 kompanen. Hij wist zich hier bij de laatste vier te nestelen. Tweede plaats dus vice-Belgisch kampioen. Pieter-Jan behaalde in een groep van 14 deelnemers de derde plaats. Lieselotte geraakte met 7 tegenkandidaten niet bij de laatste vier. Voor haar is het nog wat aanpassen aan de “nieuwe” federatie. Britt en Kitty kwamen uit in de topklasse bij de dames. 16 deelnemers maar Kitty en Britt lagen er in de eerste ronde uit. Als laatste kataonderdeel het teamkata. Spannende groep met 11 teams. Ons team met Tim, Louis en Josephine behaalde hier een derde plaats. Allemaal proficiat voor de resultaten in het kata.

In de namiddag dan het onderdeel kumite. Tim verloor de eerste partij. Het gebrek aan variatie was hier de oorzaak. Louis geraakte ook niet verder dan de eerste ronde. Teveel twijfel bij de inzet van een aanval kan hier als oorzaak gezocht worden. Victor wist zich in een hoogstaande partij naar de tweede ronde te vechten. Hier kwam hij (als blauwe gordel) een zwarte gordel tegen uit het nationaal team. Victor liet zich niet “afslachten” en dat was ook aan de zeer afwachtende houding van de tegenstander te zien. Hier liet hij zien dat hij veel potentieel heeft om door te groeien. Kitty won haar eerste patij overtuigend. In de tweede ronde vocht ze een zeer spannende partij. Bij een 2-2 stand en tal van niet toegekende punten voor beide kemphanen wist de ander het laken naar zich toe te trekken. Jammer maar het had ook anders kunnen uitdraaien.

Ik ben fier op al onze deelnemers. Maar wat zeker zo belangrijk is, is dat iedereen weer verder gegroeid is in het karate. Oss !!

09/03/2017 Training Tanaka Sensei bij Inyo in Brecht.

tanaka brecht 2017

Aan deze training hebben Britt, Kitty en Johnny deelgenomen. Het was een training voor bruine en zwarte gordels. Verschillende kihons uit het hoger dangraad programma kwamen aan bod. Verder Jiyu ippon kumite met 3 personen. Als afsluiter kata Bassai-Sho. Weeral de moeite waard. Oss !

10/02/2017 Federale dojotraining Stephane Castrique in Essen.

img_1822

Op deze vrijdagtraining was onze Chief instructor te gast. Bij de kleinsten lag de nadruk op heien shodan. De kata volledig in kihonvorm gegoten. Ook enkele kumitetoepassingen. Bij de volwassenen begonnen we met een kihon met de nadruk op de 4 richtingen. Gevolg door enkele dynamische kumitecombinaties. Als afsluiter kata enpi. Dit was weer een stevige en leerrijke training. Oss !

18/12/2016 Poseidon Cup in Woluwe.

img_1794

Laatste wedstrijd van 2016. Daar deze datum in de examenperiode valt konden we maar met een beperkte groep deelnemen. Kitty, Tim, Louis, Merel en Fien waren de krijgers van dienst. In de kata groep van Merel, Fien, Tim en Louis wist Tim zich bij de laatste vier te plaatsen. Hierin toonde Tim lef om een hogere kata dan vereist te kiezen. Heian Godan leverde hem de vierde plaats op. Kitty behaalde met Bassai-dai de eerste plaats. Dan een resultaat waar we heel fier op zijn. Het teamkata met Fien, Louis en Tim behaalde in een groep met 8 teams de eerste plaats. In de namiddag bij het onderdeel kumite behaalden Kitty en Louis de tweede plaats. Allen weer proficiat voor dit puik resultaat. Oss !

26/11/2016 Icho Cup in Ternat.

Op de Icho Cup hebben onze leden 6 podiumplaatsen weten te bemachtigen. Nicolas, Fien, Victor en Kiryoku 2 behaalden een 2de plaats in het onderdeel Kata/teamkata. Kiryoku 1 behaalde een derde plaats in het onderdeel teamkata. In de namiddag enkele debutanten in het kumite. Louis in de eerste ronde uitgeschakeld. Boris goede partij en nipt verloren na twee verlengingen. Victor nipt verloren maar heeft zijn kwaliteiten laten zien. Tim eerste partij gewonnen. Tweede partij bij een gelijke stand liep hij een blessure op aan de teen. Heeft nog even geprobeerd maar moest de strijd staken. Spijtig genoeg moest hij ook forfait geven voor de wedstrijd om de derde plaats. Kitty liet zich verrassen in de openingspartij. Onderschat NOOIT je tegenstander. Nadien heeft ze toch haar klasse kunnen laten zien in een spannende partij om de derde plak. Eerst nog een duidelijk punt niet gegeven bij een gelijke stand maar hield het hoofd koel en maakte het mooi af met gyaku tsuki jodan. Volgende afspraak de Poseidon Cup op 18 december. Foto’s van de verschillende podia op de fotopagina.

25/11/2016 Dojo Examen.

Proficiat. Alle deelnemers geslaagd !!

11+12/11/2016 Nobuaki Kanazawa in België.

Dit jaar ter gelegenheid van het 30-jarige bestaan van de federatie was Kancho Kanazawa naar België afgezakt. Op 4 dagen tijd verzorgde hij verschillende trainingen in Wallonië, Brussel en Vlaanderen. Voor onze dojo waren Kitty, Britt en Johnny op vrijdag naar Mortsel afgezakt. De trainingen gingen door in de dojo van Satori Kwai. Zaterdag waren Kitty, Gerwin, Natan en Johnny aanwezig op de zwarte gordel training. Weer veel nieuwe leerstof opgedaan om in onze trainingen toe te passen. s’Avonds was er dan het diner en party in de Jachthoorn te Kontich. Oss !

16/10/2016 Domzale Cup in Slovenië.

Op 13/10 reisde Kitty met het Belgisch SKIF karateteam af naar Slovenië. Hier vond de Domzale Cup plaats. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een stage onder leiding van Murakami Shihan. Op de wedstrijd behaalde ze een knappe tweede plaats in het kumite, haar favoriete onderdeel. Proficiat Kitty, Oss !

img_1689

9/10/2016 Chikara Cup te Hamme.

We waren met 12 deelnemers ingeschreven voor deze wedstrijd. Iedereen heeft weer zijn of haar uiterste best gedaan. Redelijk wat mensen behaalden net niet het podium maar dat schept hoop voor de toekomst. Prijsbeesten voor deze dag waren: Pieter-Jan een eerste plaats kata, Viktor een tweede plaats kata en Kitty een eerste plaats kumite. Voor Kitty een uitstekende voorbereiding voor haar eerste internationale wedstrijd met het nationaal team op 16 oktober in Slovenië. Ook bedankt aan de coaches en de supporters. Volgende wedstrijd de Icho Cup in ternat.

1-3/07/2016 Summercamp SKIFB.

IMG_1045

Dit jaar hebben deelgenomen voor onze dojo: Natan, Victor, Jochem, Kitty, Britt en Johnny. Drie dagen trainen onder leiding van niet minder dan 5 Japanse lesgevers. Murakami, Saito, Kokubun, Akita en Terada. Weer een geslaagde editie. Volgende editie 7-9 juli 2017.

28/05/2016 Examen 1ste kyu/dan te Mortsel.

examenmei2016mortsel

Na weer een stevige voorbereiding gingen Kitty en Britt examen afleggen voor respectievelijk 1ste dan en 1ste kyu. Ze hebben dit voortreffelijk gedaan en hun graad dan ook dubbel en dik verdiend. Proficiat dames.

27/05/2016 Sportlaureaten Essen.

Op de jaarlijkse sportlaureaten uitreiking werden 3 van onze karateka’s in de bloemetjes gezet. Jochem, Kitty en Fien hebben dit seizoen verschillende podiumplaatsen behaald maar hun resultaten op het BK lagen aan de grondslag voor de huldiging. Proficiat iedereen.

21/05/2016 Karate diner bij “Tasty World” te Hoogerheide.

Tasty26

Na een geslaagde editie vorig jaar hadden we besloten deze traditie verder te zetten en kwamen we uit in Hoogerheide. Met 51 personen streken we neer in het buffetrestaurant “Tasty World”. Hier was echt alles te krijgen. Vooral Aziatisch maar ook vele gerechten van hier. Bij een lekkere maaltijd en een stevig drankje konden we ook eens over andere dingen dan karate praten. Een zeer leuke avond. Sommigen gingen nog naar een afterparty, verloren de tijd uit het oog en zagen zelfs de zon terug opkomen. 😉

20/05/2016 KYU-examen te Essen.

Proficiat. Alle deelnemers zijn geslaagd. Oss!

22-24/04/2016 Tweede SKIF Europe technical seminar te Porto in Portugal.

porto2016

Natan en Johnny hebben deelgenomen aan deze tweede Europese stage. Ze maakten deel uit van een delegatie van ca. 20 Belgische karateka’s. Deze editie stond ook in het teken van het 50 jarig bestaan van Soshinkai in Portugal. Lesgevers van dienst waren: Kanazawa Soke, Kanazawa Kancho, Murakami Shihan, Nagai Shihan, Koga Shihan en Daizo Kanazawa Sensei. De 600 karateka’s werden in verschillende groepen onderverdeeld. De lesgevers roteerden tussen deze groepen zodat iedereen de kans kreeg om met hen te trainen. Heel het pallet van SKIF karate kwam aan bod. Er was ook een Dan-examen met daaronder twee Belgische deelnemers. Walter en Michel behaalden beiden de 6de Dan. Verder was het een weekend van verbroedering met karateka’s van verschillende landen. Samen eten en drinken en als afsluiter een diner op een rondvaartboot. Kortom een geslaagd weekend waar we nog lang aan terugdenken. Volgende editie van de SKIEF seminar zal in België plaatsvinden.

17/04/2016 Hiraken Cup te Hoogstraten.

hirakencup

185 deelnemers op de eerste editie van deze wedstrijd. 12 deelnemers van onze dojo waren ingeschreven. Tevens ook de laatste kans van dit seizoen om eremetaal te behalen. Kata in de voormiddag. Onze eerste deelnemers van de dag waren Senne en Fien. Senne schopte het op zijn eerste wedstrijd tot de 3de ronde. Fien legde een fantastich parcours af en kaapte de eerste plaats weg. Vervolgens kwamen Louis, Tim, Merel en Boris in actie. Boris overleefde helaas de eerste ronde niet. Louis en Tim werden uitgeschakeld in de derde ronde. Merel bereikte de finale waar ze de derde plaats bemachtigde. Nicolas werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Victor behaalde een eerste plaats. Ook Pieter-Jan behaalde in zijn eerste SKIF wedstrijd de eerste plaats. Britt behaalde een tweede plaats. Jochem bereikte na twee ronden de finale en kaapte de derde stek weg. Kitty werd uitgeschakeld in de eerste ronde. Laatse onderdeel voor ons was het teamkata. Twee ploegen ingeschreven in een groep van 6 teams. Hier haalden we een derde en vierde plaats. 3 goud, 1 zilver en 2 brons. Proficiat !

Voor het kumite hadden we 3 personen ingeschreven. Kitty en Jochem werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Pieter-Jan behaalde na enkele spannende partijen een derde plaats. Knap !

Was weeral een leuke ervaring. Iedereen bedankt. Oss !!

14/02/2016 Belgisch kampioenschap te Edegem.

IMG_0516

Met 9 deelnemers aanwezig op dit kampioenschap. Daar we vorig jaar nog voor de ervaring aanwezig waren mochten we nu toch op een podiumplaats hopen. In de voormiddag het gebruikelijke onderdeel kata. Fien mocht de spits afbijten in een poule met 25 deelnemers. Na drie overwinningen bereikte ze laatste vier in de finaleronde. Hierin behaalde ze de knappe tweede plaats. Dan was het de beurt aan Merel, Boris, Louis en Tim in een poule met 32. Tim en Louis werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Merel en Boris werden in de tweede ronde uitgeschakeld. Jammer, volgende keer beter. Victor kwam uit in een groep van acht. Daar zijn kata met zeer veel kime in Woluwe nog een eerste plaats opleverde, volgde nu direct de uitschakeling. Britt behaalde een vijfde plaats in een groep met zeven. Jochem mocht zich in een poule van 13 tot Belgisch kampioen kronen. Proficiat. Laatste deelnemer kata was Kitty. Uitschakeling in de eerste ronde van 12 deelnemers. Alle deelnemers proficiat.

In de namiddag hadden we twee deelnemers voor het onderdeel kumite. Jochem beet voor ons de spits af. De eerste ronde was een haalbare kaart. Gebrek aan inspiratie en te weinig initiatief beslisten daar echter anders over met verlies als gevolg. Laat dit een leermoment zijn. Als laatste moest voor ons Kitty aan de bak. De welgekende zware poule met 11 deelnemers voornamelijk bestaande uit leden van de nationale selectie. Daar ze daar zelf vanaf dit seizoen ook bij hoort kan dat geen excuus meer zijn. Nadat ze drie spannende partijen in haar voordeel liet uitdraaien mocht ze aantreden in de finale. De coach van de tegenstandster had Kitty goed bestudeerd en wist dat Kitty deze dag voor de snelle aanval koos. Haar tegenstandster was bijgevolg steeds sneller en wist de partij naar haar toe te trekken. Toch wint ze hier de tweede plaats.

Als coach en lesgever ben ik super fier op onze karateka’s. Het vele trainen werpt zijn vruchten af. Karate kent geen geheimen. Het enige dat je moet doen is trainen en nog eens trainen. Nog een extra dank aan onze hechte supportersgroep. Volgende wedstrijd in april, de Hiraken cup.

13/12/2015 Poseidon Cup te Woluwe.

IMG_0498

Op zondag 13/12 hebben we deelgenomen aan de laatste wedstrijd van 2015, de Poseidon Cup. In de voormiddag kwam het onderdeel kata aan bod. Merel en Fien mochten de spits afbijten in een groep van 33 deelnemers. Merel bereikte de 2de ronde. Fien wist zich te handhaven tot de finale. Hierin liepen de 4 finalisten hun tokui kata (voorkeurskata) voor punten. Ze behaalde hier een knappe 2de plaats. Louis, Boris en Tim mochten vervolgens aantreden in een groep met 35 deelnemers. Louis verloor in de 1ste ronde van de latere winnaar. Tim en Boris (z’n 1ste wedstrijd) bereikten de laatste 4. Tim behaalde de 3de en Boris de 4de plaats. Ook voor Victor was het z’n 1ste wedstrijd. In een groep van 6 behaalde hij de 1ste plaats. Onze laatste deelnemer deze voormiddag was Jochem. Met 8 deelnemers wist hij de 3de plaats binnen te slepen.

In de namiddag mocht Jochem aantreden in z’n 1ste kumitewedstrijd. We hadden maar één doel en dat was ervaring opdoen. Verder in een groep van 7 met Jochem als blauwe gordel tegen bruine en zwarte gordels moesten we realistisch zijn. In de 1ste partij tegen een bruine gordel kwam hij direct achter door een trap tegen het hoofd (jodan mawashi). Even wakker worden heet dat en dat werd hij. Met 2 geplaatste stoten (gyaku zuki) wist hij zich op gelijke hoogte te vechten. Einde partij, dus verlenging. Eerste score wint en deze was voor Jochem met weer een gyaku zuki. Tweede partij tegen een zwarte gordel. In deze partij wist Jochem te domineren en scoorde een waza-ari. Dit was genoeg op met winst af te sluiten. In de finale kwam hij uit tegen een topatleet. Jochem verloor de finale maar wint wel de 2de plaats. We zijn super fier op onze deelnemers. Ik bedank ook de supporters die mee dit succes mogelijk hebben gemaakt. Volgende wedstrijd in februari. Oss !

27/11/2015 Kyu examen.

Weeral een half jaar gepasseerd dus tijd voor het examen. Zeventien deelnemers mochten hun skills laten zien. Zoals gehoopt (en verwacht) was iedereen geslaagd.

IMG_0471
IMG_0476

21/11/2015 Icho Cup te Ternat.

Josephine beet voor ons de spits af. In een groep van 27 deelnemers werd ze in de derde ronde uitgeschakeld. Louis, Merel en Tim kwamen vervolgens uit in een groep van 25 deelnemers. Merel werd in de tweede ronde uitgeschakeld. Knap gedaan voor haar allereerste wedstrijd. Dan Tim en Louis beiden in de derde ronde uitgeschakeld tegen de latere nummer 1 en 2. Jochem uitgeschakeld in de eerste ronde in een groep van 9 deelnemers tegen de latere winnaar. Kitty kwam als laatste voor onze dojo in actie op het onderdeel kata. In deze reeds gekende zware poule met 11 deelnemers werd ze in de tweede ronde uitgeschakeld. In de namiddag kwam Kitty uit in het onderdeel kumite. De eerste wedstrijd won ze met 3-2. Tweede wedstrijd verlies met 3-1 tegen latere winnares. Wedstrijd om de derde plaats verloren met 3-0. Relaas: iedereen heeft weer vooruitgang geboekt en het harde werken tijdens de trainingen werpt zijn vruchten af. Volgende afspraak in december op de Poseidon Cup. Oss !!

IMG_0464

14/11/2015 Stage Nobuaki & Daizo Kanazawa te Woluwe.

Op zaterdag 14 november hebben we deelgenomen aan de stage onder leiding van Nobuaki en Daizo Kanazawa. Na deze stage hebben Natan en Gerwin hun Shodan diploma overhandigd gekregen door Kancho Nobuaki Kanazawa. Op de foto vlnr. Natan, Daizo Kanazawa, Gerwin, Tim, Nobuaki Kanazawa, Louis, Johnny, Kenny en Lorenzo.

kanazawa3

30/10/2015 Gastles Tom De Keersmaecker (4de Dan).

Op vrijdag 30/10 was Sensei Tom bij ons te gast. Tom is assistent instructeur in de Honbu Dojo te mortsel. In de eerste groep ging de aandacht naar enkele kihon oefeningen gevolgd door bunkai Heian Shodan en het perfectioneren van Heian Godan. Het tweede lesuur enkele “eenvoudige” kihonoefeningen en ook hier bunkaitraining van de kata Heian Nidan. Oss.

IMG_0396

04/10/2015 Chikara Cup te Hamme.

Eerste afspraak van het seizoen. Met 6 deelnemers naar de Chikara Cup te Hamme. Eerst kwam Fien aan de beurt en wist zich in een groep van 11 bij de laatste 4 te knokken. In de finale ronde behaalde ze de derde plaats. Vervolgens Tim en Louis. Ook zij wisten zich in een groep van 12 bij de laatste 4 te scharen. Na een gelijk punten totaal moesten ze uitmaken naar wie de derde stek zou gaan. Hierin trok Louis het laken nipt naar zich toe. 3-2 was de score. Ook Britt geraakte na de eerste ronde bij de laatste 4. Hier behaalde ze een 4de plaats. Het podium was maar 0,1 punt verwijderd. Jochem kwam ook in de finale en had een gelijke score. Ook hier moest een extra kata de plaatsen bepalen. De vlaggetjes bepaalde dat Jochem de derde plaats mocht meenemen. Laatste katadeelnemer was Kitty. Helaas wederom in een heel zware groep maar deze keer zaten er enkele haperingen in de kata Kanku Dai zodat er geen volgende ronde inzat. Na de pauze het onderdeel kumite. Hierin waren we vertegenwoordigd door Kitty. De eerste ronde sloot ze af met winst. Vervolgens kwam ze uit tegen een zeer felle Nederlandse. Hier ontbrak het een beetje aan initiatief om de partij om te kunnen buigen. Dan de herkansing. In de beginfase wat te afwachtend om dan zich bijna op gelijke hoogte te vechten. Helaas was de tegenstandster bij haar laatste punt een fractie sneller. Toch zijn haar karakter en fightingspirit zeker bij menigeen opgevallen. Deelnemers en supporters bedankt voor deze dag. Oss !!

chikara1
Chikara2

3-5/07/2015 Summercamp SKIFB.

Op vrijdag 3 juli waren we weeral present voor het jaarlijks “Summercamp” van SKIFB. Dit jaar onder de leiding van Murakami Shihan en Fumitoshi Kanazawa Sensei. Natan, Gerwin, Kitty, Ronny, Jochem en Johnny waren onze deelnemers. De zaal stond weer helemaal vol met karatekas uit heel Europa en Japan. De te duchten tegenstander was de hitte. De vrijdagtraining was een stevige uitdaging bij een temperatuur van ca. 32°. De andere dagen trainden we telkens in de voormiddag. Gelukkig konden we afkoelen in het meer van Bütgenbach. Door het wisselen van de lesgevers kon iedereen het maximale uit de trainingen halen. Zaterdagmiddag was er een kampioenschap met de Europese toppers en een team uit Japan. Wedstrijden op een hoog niveau en goede arbitrage. Dit leverde spannende partijen op. De BBQ en party maakte dit weekend weer tot een topevenement. Volgend jaar op 1,2 en 3 juli en we hopen daar uiteraard weer bij te zijn. Oss.

summmercamp 15 murakami site
summmercamp 15 fumitoshi site

06/06/2015 Dan examen.

Deze zaterdag hebben 3 leden van onze dojo deelgenomen aan het nationaal examen. Kitty moest examen afleggen voor 1ste kyu en Natan en Gerwin voor 1ste dan. Met fierheid kan ik zeggen dat ze alledrie geslaagd zijn. Ze bewezen dat ze de SKIF karate syllabus voor hun graad goed onder de knie hebben. Hoe komt dit ? Inderdaad: trainen, trainen, trainen,……

IMG_0203

22/05/2015 Kyu examen.

Na een half jaar intensief trainen was het weer tijd voor het examen. Achtien deelnemers en allen geslaagd. Proficiat !

6
17

25/04/2015 Aziatische avond.

Soms maken we ook tijd om een andere activiteit te organiseren. Daarom trokken we met z’n allen naar het restaurant “Mandarin” voor de Aziatische avond. Een massa keuze in Oosterse gerechten en de mogelijkheid om elkaar op een andere manier te leren kennen. Het was een geslaagde avond. Oss!!

IMG_2264

14/03/2015 Belgisch kampioenschap te Edegem.

9

Louis, Tim, Britt en Johnny waren de deelnemers. Uiteraard is dit kampioenschap van een hoger niveau dan de andere wedstrijden en hoefden we niet echt iets te verwachten. Daarom was het vooral voor ons een leermoment. Tim en Louis hebben weeral vooruitgang geboekt maar kwamen nog iets te kort. Niet vergeten dat ze nog maar de 9de kyu hebben. Ze lijken wel hun drive gevonden te hebben. Britt een goede kata gelopen maar met allemaal zwarte gordels in de groep was het een onmogelijke taak om verder te gaan. Ten slotte Johnny behaalde een vierde plaats uit een groep van 11. We weten dat we nog een lange weg af te leggen hebben. Toch gaan we deze uitdaging aan en proberen we meer mensen voor het wedstrijdkarate warm te krijgen. Ook de supporters bedankt voor de steun.

06/03/2015 Training Tanaka Sensei in Essen.

Tanaka group

Vrijdag 6 maart hadden we het genoegen om Sensei Tanaka in onze dojo te ontvangen. Het eerste uur bij onze witte gordels nam hij de “groetceremonie” door. Dit gevolgd door alle basis afweren bij de kihon. Onderdeel kumite bestond uit Sanbon nummers 1 en 2. Als afsluiter kata’s heian shodan en nidan. Het tweede lesuur bestond ook voornamelijk uit basis kihon. Bij het onderdeel kumite was het Kihon ippon kumite. De kata’s waren heian sandan en yondan gevolgd door enpi. Stevig getraind iedereen. Nadien nog even een “restaurantje” opgezocht om de calorieën weer aan te vullen en te klinken op de geslaagde avond. Osss!

Lees ook de onderstaande artikels:

gva

     07/03/2015 (Klik op logo GVA)

Noordernieuws-_logo_579x100

    07/03/2015 (Klik op logo NOORDERNIEUWS)

31/01/2015 Coupe Pascal Leonard in Andrimont.

IMG_2039

Na een rit van 2 uur de wedstrijd in Andrimont. Totaal van 140 deelnemers van 16 verenigingen. Vandaag hadden we 3 debutanten. Louis, Tim en Josephine hebben het uitstekend gedaan. Nog maar 5 maanden bezig en nu al deelnemen aan een wedstrijd. Alledrie een goede heien shodan laten zien. Louis haalt hiermee de tweede ronde. Tim bijna een tweede ronde (3-2). Kitty goede kata en weer wat ervaring in het kumite. Verder behaalden we twee podiumplaatsen. Johnny goud (kata-masters) en Britt brons kata. Ook bedankt aan de supporters. Oss.

17/01/2015  Nieuwjaarsstage Skif Belgium.

17 jan

Ronny, Kitty en Johnny waren de deelnemers van dienst. De eerste stage van het nieuwe jaar gegeven door leden van de Yudanshakai Skif Belgium. Dit alles in de dojo van Satori Kwai Mortsel. Gezamelijke kihon onder leiding van Sensei Castrique. Vervolgens goju shiho dai voor de zwarte gordels door Sensei Bakkioui en jitte voor de bruine gordels door Sensei De Windt. Dit alles afgesloten door Sensei Castrique met nog een stevige kumite. 3 uren stevig getraind. Oss!

23/11/2014 Icho Cup in Ternat.

Drie van onze leden hebben aan deze wedstrijd meegedaan. Britt (kata), Kitty (kata-kumite) en Johnny (kata). We behaalden één podiumplaats. Een tweede plaats “kata-masters”.

1420021_656481401135256_1887312317_n

21/11/2014 Kyu examen.

Op vrijdag was er weer het kyu examen. Er waren 9 deelnemers van het eerste lesuur en 5 deelnemers van het tweede. Iedereen heeft het er zeer goed vanaf gebracht en zijn allen geslaagd. Proficiat met jullie behaalde graad.

IMG_1712

08/11/2014 Stage Ryusho Suzuki te Oudergem.

Zaterdag 8/11 zijn Natan, Kitty, Ronny, Lorenzo, Kenny, Jochem en Johnny naar deze stage afgezakt. De eerste training was zeer intensief. Veel basisbewegingen met veel herhalingen. Dit vergde een grote inzet en stelde het uithoudingsvermogen op de proef. De tweede training was uitsluitend voor zwarte en bruine gordels. Hier werden er twee kata’s behandeld. Bassai-Dai en Sochin.

Suzuki 2014 Oudergem

16-19/10/2014 Eerste SKIF Europe technical seminar te Rûse, Maribor in Slovenië.

Van 16 tot en met 19 oktober is Johnny met een delegatie van 30 Belgische instructeurs en scheidsrechters naar de eerste SKIF Europe technical seminarie geweest in Rûse bij Maribor Slovenië. Een stage onder leiding van Nobuaki Kanazawa en Manabu Murakami. Dit waren weer enkele intensieve dagen met trainen, eten, drinken en een feestje. De tweede editie (in 2016) zal doorgaan in Portugal

1620456_10152491790470835_8540691384762876857_n

05/10/2014 Chikaracup te Hamme.

Jochem, Britt en Kitty op de Chikaracup te Hamme. Alledrie super hun best gedaan. Jochem kwam met de vierde plaats kata het dichtst bij het podium. Britt en Kitty goede kata’s gelopen maar nu trainen op kime en uitstraling. In het kumite liet Kitty (in haar gekende harde stijl) zien dat ze zeker nog veel groeimarge heeft. Ze maakte het de uiteindelijke winnares knap lastig in een spannende match. Met een beetje meer ervaring en geslepenheid had ze het laken naar zich toe kunnen trekken. We zijn fier op onze karateka’s en weten dat dit weer een stapje vooruit is voor de vereniging. Osss!

7577_10152427387392104_9179276655435038453_n

26/07/2014 Strandstage in de Lilse Bergen.

Op deze zaterdag hebben van onze dojo Kitty en Jochem deelgenomen. Jochem beschreef het als volgt: “De strandstage was de perfecte manier om van dit mooie weer te genieten en tegelijkertijd een karate training te volgen. De les werd gegeven door lesgevers van Shuhari, Chikara Hamme en Inyo. De mogelijkheid om achteraf te zwemmen, iets eten of te zonnen voor een zeer leerrijke en leuke strandstage”.

strandstage14

27-29/06/2014 SKIF-Belgium summercamp te Bütgenbach.

Als afsluiter voor een geslaagd karate-seizoen hebben Natan, Gerwin, Ronny, Kitty, Seppe, Jochem en Johnny deelgenomen aan de jaarlijkse zomerstage van de federatie. Dit jaar waren er 3 Japanse lesgevers present. Vaste waarde Murakami Shihan bijgestaan door Saito Shihan en Terada Sensei. Dit gaf uiteraard een uitgebreide variatie aan karatestof zodat iedereen op zijn of haar niveau zich kon uitleven. De BBQ, walking dinner en een geslaagde party maakten het weekend compleet. Volgend jaar de 20ste editie het eerste weekend van juli.

10505354_326454290843972_4751203436529755858_n

Saito Eikichi Shihan demonstreert “Jion”.

16/05/2014 Kyu-examen.

Na een intensieve voorbereiding zijn alle 12 deelnemers geslaagd voor hun examen. Volgende leden hebben deelgenomen: Lara (zwart streepje), Jochem (geel), Tijmen (geel), Sabine (oranje), Lotte (oranje), Kevin (oranje), Kenny (oranje), Britt (bruin), Lorenzo (bruin), Seppe (bruin), Kitty (bruin 1) en Ronny (bruin 1). Allemaal gefeliciteerd.

IMG_0545

09/05/2014 Sportdag College Essen.

Op vrijdag 9/5 hadden we het genoegen het gedeelte “zelfverdediging” te verzorgen op de sportdag van het College te Essen. Natan, Ronny en Johnny hebben op deze dag aan 5 klassen les gegeven. De les was in twee delen opgesplitst. Enerzijds een stuk karate waarbij ze na enkele inleidende oefeningen uiteindelijk SKIF gohon kumite nummer 1 op kracht en snelheid degelijk konden uitvoeren. Vervolgens het gedeelte zelfverdediging waarbij ze drie oefeningen, opgebouwd van onschuldig naar bedreigend, moesten uitvoeren. Een geslaagde dag waarop we een beetje reclame voor onze vereniging konden maken en de deelnemers enkele nieuwe inzichten hebben kunnen meegeven.

IMG_0507

03-15/04/2014 Reis Japan.

Begin april is Johnny met nog 6 karatekas van Honbu Dojo naar Japan geweest. Op 4,5 en 6 april hebben ze deelgenomen aan het “1e technical seminar SKIF”. Dit was een grote stage waar alle topinstructeurs van SKIF Japan aanwezig waren. Ruw geschat waren er een 350 a 400 tal deelnemers van over heel de wereld. Verder hoogtepunt van deze stage was de officiële “machtsoverdracht” van stichter van SKIF, Hirokazu Kanazawa, aan zijn zoon Nobuaki Kanazawa en Manabu Murakami. Zij zullen vanaf nu beiden aan het hoofd staan van SKIF. Naast deze stage is men nog 4 keer gaan trainen in de Honbu Dojo Japan. Uiteraard moest ook de Japanse cultuur opgesnoven worden. Alle andere tijd werd opgevuld door het bezoeken van monumenten, tempels, natuurgebieden, specifieke Japanse eet- en drankgelegenheden, etc… Kortom een reis om niet te vergeten. Oss!

soke
IMG_0201

30/03/2014 Belgisch kampioenschap SKIF te Edegem.

Op het onderdeel kata masters (+40j) behaalde Johnny een derde plaats. Oss!

13/03/2014 Training Shinji Tanaka te Brecht.

Deelnemers na de training met Tanaka. Onze dojo werd vertegenwoordigd door Johnny.

1964891_10152169136644130_2055539445_n

08/03/2014 Stage Shinji Tanaka te Oudergem.

Deelnemers voor onze dojo waren Gerwin en Johnny.

tanakastage 08032014

07/03/2014 Federale dojo training Stephane Castrique.

Op vrijdag 7/3 was Sensei Stephane Castrique (6de dan) in onze dojo aanwezig om een federale dojo training te geven. Het was een stevige leerrijke training. Iedereen goed z’n best gedaan.

2014-03-07-226

22/02/2014 Stage Manabu Murakami te s’Hertogenbosch.

Op deze zaterdag hebben we deelgenomen aan de jubileumstage voor 25 jaar SKIF Holland. Deze stond onder leiding van Manabu Murakami. Er was een grote opkomst en de zaal was volledig gevuld. Kiryoku was vertegenwoordigd door Natan, Lorenzo, Kitty en Johnny. De deelnemers werden in twee groepen onderverdeeld. Naast Murakami Shihan werd er ook les gegeven door Ridolfo Biagio Sensei en Stephane Castrique Sensei. Er was een grote verscheidenheid aan karateleerstof. Bvb. bij de zwarte gordels werden er 8 kata’s behandeld. Verder de nodige kihon en kumite oefeningen. Weer een zeer geslaagde stage, echt de moeite om aan deel te nemen.

2014-02-22-204

21/12/2013 Winterstage Inyo.

Als afsluiter voor 2013 hebben we deelgenomen aan de “Winterstage” van karate dojo Inyo te brecht. Er stonden 4 onderdelen op het programma. Kata met bunkai olv. Sensei Bart Laps, kumite olv. Sensei Kris Lenaerts, Kobujutsu olv. Sensei Willy Detobel en Aikijujutsu Yoseikan olv. Sensei Jan Janssens.  Het was een leerrijke stage. Met kata en kumite zijn we als karateka’s zeer vertrouwd. Kobujutsu en aikijujutsu daarentegen is voor ons een onbekend gebied. Sensei Willy is er echter goed in geslaagd om de connectie tussen karate en kobujutsu  duidelijk naar voor te brengen. Sensei Jan Janssens liet door zijn les en zeker nadien in de demo van zijn systeem zien hoe het traditionele budo en reëel self defence kunnen samen gaan. Iedereen goed gewerkt.  Oss!

2013-12-21-177
affiche winterstage
winterstage

23/11/2013 Examen 1ste Kyu.

Na de examens in onze dojo was het de beurt aan Guy en Gerwin om examen af te leggen. Het examen van 1ste kyu gaat door in de SKIF Honbu Dojo te Mortsel. De examinator is SKIF Belgium chiefinstructor Stephane Castrique (6de Dan).  Beiden hebben het er zeer goed van afgebracht. Allebei geslaagd. Ze kunnen nu starten met de voorbereiding voor de zwarte gordel. Proficiat.

2013-11-23-156
1461243_602953166432424_1975598617_n

15/11/2013 Examen gele gordel.

Op deze vrijdagavond stond het eerste examen van onze dojo op het programma. Sabine, Lotte, Kevin en Kenny waren de kandidaten. Alle 4 hebben ze het beste van zichzelf gegeven. Sommigen waren een beetje zenuwachtig maar na twee en een halve maand trainen lieten ze zien dat ze hun nieuwe gordel meer dan waard zijn. Doe zo verder en proficiat.

2013-11-15-142

Vlnr. Lotte, Sabine, Kevin en Kenny.

26/10/2013 Stage Nobuaki Kanazawa te Oudergem.

Op zaterdag 26/10 was er de stage met Nobuaki Kanazawa te Oudergem. Vier leden van onze dojo hebben aan deze stage deelgenomen. Seppe, Gerwin en Johnny volgde beide trainingen en Ronny was aanwezig tijdens de voormiddagtraining. Een uitgebreide kihon, kihon ippon kumite, jiyu ippon kumite, heian kata’s en kanku-dai stonden op het programma. Allen dank voor de deelname. Komend jaar in februari devolgende stage met Manabu Murakami in Nederland. Hou de agenda in het oog voor de details.

2013-10-26-109
Stage Nobuaki Kanazawa 16102013

23/08/2013: Openingstraining.

Op vrijdag 23/08 was er dan onze eerste training van de nieuw opgestarte vereniging. Deze ging door op de vrijdag locatie in de sporthal Hemelrijk. Met 19 deelnemers vonden we het een succes. Buiten nieuwe eigen leden waren er ook vertegenwoordigers van Karate-Do San Roosendaal, SeiShinKan Antwerpen en Honbu Dojo Mortsel. Na afloop allen nog een goed glas in de cafetaria om deze start te bezegelen.

DSC08820

Op onderstaande links het openingsartikel.

gva

          23/08/2013 (Klik op logo GVA)

RONDOM_LOGO_op donkere achtergrond

          14/08/2013 (Klik op logo RONDOM)